İŞTE YENİ UYGULAMAMIZ NEARPOD

8 Şubat 2014 Cumartesi

        Günümüzde eğitiminin önemli araçlarından birisi teknolojidir..Çünkü şunu görüyoruz öğrencilerimiz teknolojiyi çok seviyor ve vakitlerinin çoğunun pc ve tablet başında geçiriyor..Herşeyin fazlası zararlı olduğunu düşündüğüm gibi teknolojinin fazlası da zararlıdır..Ama şu da bir gerçektir ki öğrencilerimizi ve kendimizi bu teknolojiden soyutlayamayız..O yüzden bu teknolojiyi nasıl kendi faydamız için kullanırız onu düşünmeliyiz.Bende öğretmen olarak siz öğrencilerime eğitimde teknolojiyi kullanarak nasıl faydalı olacağımı düşünerek her gün kendimi yenileyerek geliştiriyorum.
      Şimdi size, en son üzerinde çalıştığım bu dönem  sık sık benden ismini duyacağınız yeni uygulamamdan bahsetmek istiyorum...NEARPOD
       Nearpod gerçekten çok güzel bir uygulama... Nearpod üzerinden oluşturacağım interaktif sunumları mı, evinizden sadece size verdiğim bir kodla ulaşabileceksiniz.Bu sunumlarım da; size derste anlattığım konuyla ilgili notlar,videolar,klasik sorular,çizim yapabileceğiniz sorular ve testler olacak.Bu uygulamaya, size verdiğim kodla girdikten sonra isminizi kaydetiyorsunuz ve sunuma başlıyorsunuz.Sunum sonunda,verdiğiniz cevaplara aynı anda evimde kontrol edebileceğim.Böylelikle  dersin anlaşılıp anlaşılmadığını ,hangi öğrencinin ne kadar başarılı olduğunu görebileceğim.Sizde sevdiğiniz tablet ve pc de eğlenceli vakitler geçirerek konuyu daha iyi kavramış olacaksınız.

   Uygulamanın teacher ve student adlı iki türü var. Öğrenciler student olanı yüklüyorlar.. Öğrencinin defter ve kalemi kullanması vazgeçilemez olacağından bu tarz uygulamaların gerekli yerde uygun kullanımı yararlı olacaktır.  http://www.nearpod.com adresinden detaylı bilgiler edinilebilir. iTunes ve android  üzerinden uygulamayı yükleyebilirsiniz. Pc üzerinden herhangi bir uygulama indirmeden sunuma giriş yapabilirsiniz.Sonra size vereceğim kodları bekleyin ve eğlenceye hazır olun... Bu arada uygulama EdTech Digest Awards 2012 Best Collaboration Tool ödülü de aldı.

                                                                                 Yazan:Ender ÇATALAHMETOĞLU








Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Facebook grubumuza katılarak iletişim kurabilir ve sitemizdeki en güncel gelişmeleri takip edebilirsiniz.


Takipte Kalın
Facebook sayfamızı beğenerek bizi her an her yerde takip edin:
Bu çalışma Creative Commons Attribution 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.